Bruikbare tips

Heb je dit product in huis? Je kunt het gebruiken om je metalen koekenpan in een handomdraai schoon te maken.

12views

Hoe maak je een pan schoon met aluminiumfolie?

De pan schoonmaken met aluminiumfolie is een eenvoudige en effectieve manier om ingebrand vet en andere hardnekkige vlekken te verwijderen. Het is zacht voor de te reinigen oppervlakken en maakt geen krassen, in tegenstelling tot traditionele staalborstels. Hoe gebruik je het? Volg gewoon de onderstaande stappen:

  1. De pan voorbereiden: Als je pan erg vies is, laat hem dan eerst ongeveer 30 minuten weken in heet water met een paar druppels afwasmiddel. Hierdoor worden aangebrande etensresten zachter.
  2. Aluminiumfolie gebruiken: Neem na het weken van de pan een stuk aluminiumfolie en plet het tot een ruwe bal. Je gebruikt het als schuurmiddel.
  3. Schoonmaken: Giet het water uit de pan en strooi baking soda over de plekken die je wilt schoonmaken. Veeg ze vervolgens voorzichtig schoon met de geprepareerde bal aluminiumfolie. De bal aluminiumfolie in combinatie met de zuiveringszout zal een schurende pasta vormen, zodat je ingebrande etensresten kunt verwijderen zonder krassen te maken op het oppervlak van de pan.

  4. Spoelen en drogen: Nadat je de pan hebt schoongemaakt, spoel je hem grondig af met heet zeepwater om alle resten van afwasmiddel en soda te verwijderen. Veeg de pan na deze procedure droog om watervlekken te voorkomen.

Gebruik deze methode alleen voor het reinigen van pannen van metaal. Gebruik het niet op pannen met een antiaanbaklaag, zoals Teflon, omdat je er krassen op kunt maken en de eigenschappen ervan kunt beschadigen. Het is altijd een goed idee om een test uit te voeren op een klein, minder zichtbaar deel van de pan om er zeker van te zijn dat de aluminiumfolie geen krassen maakt op het oppervlak. Na het reinigen van de metalen pan is het de moeite waard om hem te polijsten, gebruik van oliewaardoor het weer gaat glanzen en een extra beschermlaag krijgt.

Een eenvoudige manier om aangebrande vaatbodems eenvoudig schoon te maken123RF/PICSEL

Andere toepassingen van aluminiumfolie in huis

Naast het schoonmaken van pannen, aluminiumfolie heeft veel andere toepassingen die huishoudelijke klusjes effectief versnellen. Hier zijn er een paar:

  • versnelt strijken: door het onder de hoes van de strijkplank te leggen, met de glimmende kant naar boven, kun je het strijkproces versnellen. De folie weerkaatst de warmte, waardoor beide kanten van het kledingstuk tegelijkertijd gestreken kunnen worden;
  • maakt het makkelijker om zilverwerk en bestek te poetsen: kan worden gebruikt om zilveren bestek en andere gebruiksvoorwerpen van dit metaal te poetsen. Het herstelt de glans gemakkelijk;
  • helpt om het reinigen van het strijkijzer: aluminiumfolie kan worden gebruikt om je strijkijzer te ontdoen van aanslag. Veeg het strijkijzer gewoon af met de folie en het ziet er weer als nieuw uit;
  • scherpt botte scharen: Knip de aluminiumfolie meerdere keren met de schaar om hem te slijpen;
  • voorkomt dat kleding onder stroom komt te staan: het heeft antistatische eigenschappen, waardoor het ideaal is voor het drogen van wasgoed in een elektrische droger. Als je het tot een bal rolt en in de droger gooit, zal je wasgoed niet onder stroom komen te staan.

Aluminiumfolie is niet alleen een essentieel stuk keukengerei, maar ook een hulpje voor veel huishoudelijke klusjes. Gebruik het echter alleen waar het voor bedoeld is en gebruik het niet op oppervlakken die het zou kunnen beschadigen.

Hoe maak je een strijkijzer schoon? Drie manieren om een vuile strijkvoet te krijgenInteria DIY

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de site?