Tuin

Gooi knoflookschillen niet weg, ze zijn van onschatbare waarde: ik hergebruik ze op deze manier voor tuinplanten

12views

Zoals vaak het geval is, kan wat we weggooien waardevol en zeer nuttig blijken te zijn – zoals in het geval van knoflookschillen, die kunnen veranderen in uitstekende voeding voor onze planten

Knoflook is veel meer dan een aromatische plant die onze gerechten verrijkt met smaak: het is een echt natuurlijk medicijn dat zeer nuttig is bij het bestrijden van talloze kwalen die ons organisme kunnen treffen, maar ook bij het voeden van onze planten.

Het is zelfs een goede gewoonte om de schil van knoflook te verwijderen voordat je het in kokende olie sauteert of aan hartige bereidingen toevoegt. Maar wist je dat de schil heel nuttig kan zijn, vooral als we een tuin of potplanten hebben? Bovendien houden ze met hun doordringende geur ongedierte weg van planten op een natuurlijke manier, zonder het gebruik van chemicaliën. Laten we nu eens kijken hoe we afval kunnen omzetten in een waardevolle bron voor onze tuin.

Lees ook: Weet jij hoe je snel een teentje knoflook pelt? Doe jij hetzelfde als de chef-koks?

Infusie van knoflookpellen

De voordelen van knoflook zijn talrijk en onmiskenbaar, maar wist je dat veel ervan zich ook kunnen uitstrekken tot de schil, die ook rijk is aan antioxidanten – vooral quercitine – en vitaminen: dit is de reden waarom veel mensen het gebruiken, vooral in de winter, om infusies te maken om het immuunsysteem te versterken, het lichaam te zuiveren en de stofwisseling te stimuleren. Op dezelfde manier kan een aftreksel van knoflookschillen op de bladeren van je planten worden gespoten om ongedierte en bladluizen te voorkomen.

Voeding voor de bodem

@123rf.com

Het enige wat we hoeven te doen is wat knoflookschillen opzij leggen elke keer dat we dit product in de keuken gebruiken: we kunnen een glazen pot kopen met een luchtdichte stop, precies voor het bewaren van de schillen, die niet zullen rotten met het verstrijken van de dagen.

Als we voldoende schillen hebben verzameld (dit hangt af van het aantal potplanten dat we hebben of de grootte van onze tuin) hoeven we ze alleen maar tussen onze vingers te verkruimelen en over de grond te strooien.

Omdat het een natuurlijk product is, zal het geleidelijk worden opgenomen door de grond, die er voedingsstoffen aan onttrekt ten gunste van de planten.

Spray voor ongediertebestrijding

Zoals we al zeiden, is knoflook een uitstekend ingrediënt voor het maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen om direct op planten te spuiten.

Als we ongedierte uit de tuin en van potplanten willen houden, bijvoorbeeld bladluizen van rozenplanten, hebben we vier teentjes knoflook met schil, een kleine ui en een chilipeper nodig.

We malen deze ingrediënten fijn in een vijzel (als we er geen hebben kunnen we ook een dompelmixer gebruiken) totdat we ze tot een puree reduceren die we verdunnen in een liter lauw water.

Een paar uur na de bereiding filteren we het resulterende mengsel en brengen het over in een verdamper: hebben we ons volledig natuurlijke pesticide verkregen..

Wilt u ons nieuws niet missen?

We raden ook aan: