Bruikbare tips

Goedkope zelfgemaakte wasgel

8views

Je kunt thuis goedkoop en snel een eenvoudige zelfgemaakte wasgel maken. De wasgel bevat geen bleekmiddelen die de huid, ogen of luchtwegen kunnen irriteren, waardoor het geschikt is voor mensen met een allergie of eczeem. Het duurt hooguit 15 minuten om te maken. 10 liter zelfgemaakte wasgel kost je 50 kronen.

Ingrediënten voor wasgel:

  • 1 waszeep (Marseille of Herten)
  • 300 gram wassoda
  • 15 druppels etherische olie naar keuze
  • 10 liter kokend water
  • geschikt vat

Bereiding van wasgel:

Rasp de zeep en giet de helft van het kokende water erover. Roer goed en als het is opgelost, voeg je de soda toe. Roer nogmaals tot het helemaal is opgelost. Voeg geleidelijk het resterende hete water toe. Zodra het mengsel is afgekoeld, roer je de essentiële olie van je keuze erdoor. Wasgel 24 uur laten zitten en je kunt het gebruiken.

Je kunt het direct bij je kleding in de wastrommel doen of in een wasmiddeldispenser. Pas op dat je niet te veel op je kleding doet, want dan kunnen er sporen van gel achterblijven op de gewassen kleding.

Auteur.

Zelfgemaakte wasgel – een recept om een goedkope zelfgemaakte wasgel te maken voor mensen met een allergie of eczeem. Zelfgemaakte wasgel maken is goedkoop en snel.