Tuin

Geranium, onderschat niet hoe vaak je water moet geven: de precieze indicatie

8views

Er zijn enkele kleine voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het water geven van de geranium die, als ze worden opgevolgd, de plant kunnen helpen om weelderig te groeien.

Een van de planten die het vaakst worden gekozen om huizen te verfraaien en een vleugje kleur te geven, zijn zeker de geraniums. Het hebben van planten in je flat maakt het niet alleen gezelliger, maar verbetert ook destemming en de welzijn van degenen die er wonen.

Velen denken soms ten onrechte dat het kweken van planten binnenshuis tijd en moeite kost, niets is echter minder waar. Er zijn soorten die in feite niet zoveel aandacht nodig hebben en alleen maar voordelen met zich meebrengen. De geranium is er één die alleen wat verzorging nodig heeft om prachtig te bloeien.

Geraniums, de kenmerken van de plant die overal ter wereld voorkomt

De geranium is een plant die behoort tot de geraniumfamilie. Geraniaceae inheems inAfrika Zuidelijkmaar nu wijdverspreid over de hele wereld. De naam is afgeleid van de bijzondere vorm van de vruchten die lijken op de snavel en de hoofd van kranen (het Griekse woord ‘ghéranos“betekent in feite “kraan‘) en symboliseert in de taal van bloemen devriendschap en degenegenheidmaar ook de dankbaarheid.

De bloemen, die, afhankelijk van de verschillende bestaande variëteiten, gekleurd kunnen zijn rood, altviool, wit e rozeen in de vorm van parapluopen in de periode tussen april e November. De geranium kan ook een hoogte bereiken van 1,5 m en heeft ook bladeren langs de stengel en hebben een variabele vorm afhankelijk van de soort, maar bijna allemaal produceren ze een grote hoeveelheid van bloemen e bladeren.

Deze plant is ideaal om binnen of buiten te kweken omdat hij bestand is tegen de lage of naar de hoog temperaturen en vereist geen speciale zorg, net als veel andere planten, zoals de chrysantmaar wel voorzichtig om de groei niet te belemmeren.

Het geheim om geraniums op hun best te laten groeien

Een van de geheimen voor een prachtige bloei en gezonde groei van je geraniums is een goede verzorging van de geraniums. water gevenrekening houdend met de temperaturen. Er moet regelmatig water worden gegeven, maar zonder te overdrijven om de stagnatie in de grond, die daarom niet geweekt mag worden. Tijdens de winterseizoen wordt aanbevolen om eenmaal per weekmaar beter ’s ochtends zodat het water niet bevriest. In de warmere maanden echter, verhoog het water geven tot twee tot drie keer per week gezien het feit dat de grond droog.