Tuin

Gele bladeren op dipladenia zijn een probleem: maar we leren over oorzaken en remedies

14views

Let goed op gele bladeren aan je dipladenia, ze kunnen een probleem zijn: oorzaken en remedies

Voor de niet-ingewijden: als we het over dipladenia hebben, bedoelen we de specifieke klimmende en groenblijvende bladeren. Ze hebben een intense bloei, ze zijn zeer elegant en het is precies hun esthetiek die ze tot een van de meest populaire en zelfs geliefde planten maakt. Bovendien zijn ze juist ideaal om onze tuinen of zelfs onze balkons te verfraaien. Maar zoals vaak het geval is, kan de wereld van de natuur, en tuinieren in het algemeen, ook heel verraderlijk zijn, en kunnen er dus heel lastige dingen achter schuilgaan. obstakels op ons pad.

Het is waar dat planten een perfecte en gezonde decoratie zijn voor onze huizen en zelfs voor onze buitenkant, maar het is ook eerlijk om te zeggen dat ze vaak behoefte hebben aan aandacht, zorg en ook veel tijd van onze kant nodig hebben. In het bijzonder hebben we vandaag besloten om ons te richten op een gevaar waaraan dipladenia kan worden blootgesteld, om de redenen hiervoor te begrijpen en vooral ook de mogelijke remedies. Om erachter te komen waar we het over hebben, hoef je alleen maar met ons mee te lezen.

Wat heeft Dipladenia nodig

Voordat we ontdekken wat de grote vijand kan zijn in het beheer van deze plant, laten we eerst uitzoeken wat de belangrijkste aspecten zijn die we echt niet mogen onderschatten in het beheer en de verzorging van deze plant. Zoals blootstellingdie mooi en helder moet zijn, maar nooit direct, vooral niet in de warmste uren.

Of, nogmaals, water: deze plant houdt namelijk van vocht, maar niet van overtollig water. Tot slot moet ook het klimaat niet onderschat worden: een tropische temperatuur is altijd te verkiezen boven een ruiger klimaat.

Dipladenia, gele bladvorming

Maar nu komen we bij de kern van onze zaak, namelijk de vorming van mogelijke gele bladeren juist in onze dipladenia. Welnu, het kan gebeuren dat juist de bladeren van deze plant geel beginnen te worden en vooral kleine bruine vlekken op hun oppervlak vormen. De reden hiervoor is heel eenvoudig: het zou een overvloed aan slecht water kunnen zijn dat waterstagnatie heeft veroorzaakt, wat resulteert in deze wortelrot. Als de kleur naar bruin neigt, kan de reden ook het tegenovergestelde zijn: dit wijst op een overmatige droogte of gebrek aan water.

Wat kunnen we echter doen om onze plant te redden van deze gele bladeren? Ja, want in werkelijkheid kan onze dipladenia nog steeds gered worden. Ten eerste is het essentieel om de watergift te reguleren, zodat deze niet te veel en niet te weinig is: kortom, de balans vinden die deze plant nodig heeft. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat er voldoende licht is, maar geen direct licht, en ten slotte moet je de plant voeden met een natuurlijke meststof. Met een beetje geduld zal je plant in feite weer zo goed als nieuw zijn.