Bruikbare tips

Een veelgemaakte fout bij het invriezen. Deze producten verliezen al hun kwaliteiten

9views

Waarom is de vriezer niet altijd de juiste keuze?

Ondanks het feit dat invriezen een van de meest effectieve methoden is om voedsel op te slaanheeft ook zijn schaduwkanten. Toegegeven, het kan de versheid en voedingswaarde van voedsel tot enkele maanden behouden, maar in sommige gevallen kunnen de smaak, textuur en eigenschappen worden aangetast door lage temperaturen.. Zorg ervoor dat je weet wat je niet moet invriezen om je zelfgemaakte maaltijden lekker en gezond te houden.

Om voedsel in te vriezen moet je een paar regels kennen123RF/PICSEL

Vlees invriezen – wanneer mislukt het?

Rauw vlees in de vriezer is een vrij normaal gezicht. Zonder veel na te denken leggen we porties in de schappen voor karbonades, stoofschotels of andere gerechten. Met het oog hierop zijn er contra-indicaties voor het invriezen van vlees?

Gebakken porties mogen niet in de koelkast belanden. Eenmaal ontdooid zullen ze hun smakelijke textuur en smaak verliezen. Het vlees zal waarschijnlijk rubberachtig worden en de maaltijd zal verre van smakelijk zijn.. Waarom gebeurt dit? Warmtebehandeling van vlees voor het invriezen verandert de eiwitstructuur. Als je ervoor kiest om in te vriezen, gaat de kwaliteit van het voedsel merkbaar achteruit.

Groenten en fruit die niet geschikt zijn om in te vriezen

Diepvriesvoeding stelt ons in staat om te genieten van de smaak van seizoensfruit en -groenten wanneer deze moeilijk te vinden zijn in groentewinkels of -stalletjes. Door de korte verwerkingstijd kunnen we snel een plantaardig bijgerecht voor het avondeten op tafel toveren. Je kunt er verschillende cocktails mee maken of ze gebruiken in desserts – er zijn talloze manieren om ze te gebruiken.

Toch moeten niet alle soorten hun weg naar de vriezer vinden. Fruit en groenten met een hoog watergehalte verliezen hun textuur en smaak wanneer ze worden blootgesteld aan lage temperaturen. Komkommers, tomaten, sla en citrusvruchten zijn bijzonder ongeschikt om in te vriezen.

Kunnen eieren worden ingevroren?

Dit is niet het beste idee voor hardgekookte of zachtgekookte eieren. Je moet er zoveel klaarmaken als je onderweg op kunt eten. De situatie is iets anders als we het hebben over rauwe eieren invriezen.

Deze manoeuvre is toegestaan, maar onder bepaalde voorwaarden. In geen geval mogen eieren in de schaal in de vriezer worden gelegd. Door de lage temperatuur kunnen ze barsten en de binnenkant van het apparaat besmetten met schadelijke bacteriën. Als je eieren lang wilt bewaren, splits ze dan, scheid het eiwit van de dooiers en vries ze apart in.

We zijn niet altijd in staat om de portie voedsel die we bereiden nauwkeurig in te schatten, vooral niet als we een maaltijd voor meerdere personen bereiden. De vraag rijst, wat te doen met de aardappelen van het avondeten? Invriezen is in dit geval een gemiste kans. Hetzelfde geldt voor gekookte pasta en rijst. Je kunt ze beter gebruiken om een maaltijd voor de volgende dag te maken – recepten zoals eenpansgerechten en andere eenpansgerechten bieden uitkomst.

Een eenvoudige manier om af te vallen – zelfgemaakt havermoutwaterInteria Culinaria

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de pagina?