Bruikbare tips

Een paar stukjes per dag zijn voldoende. Ze stimuleren de vetverbranding op topsnelheid

8views

Een handvol interessante feiten over exotische noten

Hoewel groeien ze aan een van de hoogste bomen in het Amazonewoud, bekend als de paranoot of de torenhoge paranoot.en komen uit afgelegen delen van de wereld, is het tegenwoordig geen probleem om ze in de winkelschappen te vinden. Om jezelf ermee vertrouwd te maken, is het de moeite waard om te beginnen met de informatie die Paranoten tellen botanisch eigenlijk als zaden.

Mensen zijn niet de enigen die er fan van zijn. In hun thuisland worden ze gegeten door aguti – kleine knaagdieren. Ze zijn zo dol op de noten dat ze ze vaak in de grond kopen om een smakelijke voorraad aan te leggen. Helaas is hun geheugen slecht en zijn ze niet altijd in staat om terug te keren naar hun cache. Op deze manier heeft een andere boom echter een kans om te ontkiemen.

Nodig paranoten uit in je eetkamer123RF/PICSEL

Eigenschappen van paranoten

Een paar stukjes per dag zijn al genoeg om je menu te verrijken met essentiële voedingsstoffen. Paranoten kunnen worden toegevoegd aan hoofdmaaltijden of als snack worden gegeten. Ze staan bekend om hun gunstige effecten op de hersenen, het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem. Maar niet iedereen vergelijkt ze met een product dat de darmen, het afslankproces en de schildklier ondersteunt. Het is tijd om je voedingshorizon te verbreden. Hoeveel paranoten per dag etenom te profiteren van hun potentieel? Experts geven aan dat de optimale hoeveelheid 30g is, wat gelijk staat aan vijf-zeven stuks.

Over voordelen van het eten van paranotenwordt meestal eerst gekeken naar de aanwezigheid van een grote hoeveelheid selenium in hun samenstelling. Dit element is essentieel voor het goed functioneren van de schildklier. Stoornissen in de werking van de schildklier leiden namelijk tot een aantal problemen – van problemen met het behouden van het juiste lichaamsgewicht, via een slecht welzijn, tot een slechte conditie van de huid, nagels en het haar. Bovendien is selenium essentieel voor de opbouw van een sterk immuunsysteem en heeft het een antioxiderende werking.

Eet om je suiker- en cholesterolgehalte te verlagen

Paranoten zijn een van de gezondste noten wat betreft meervoudig onverzadigde vetzuren. Alleen walnoten nemen de leiding. Hun samenstelling bestaat uit omega-3 en omega-6 vetzuren, die helpen om het cholesterolgehalte onder controle te houden.

Ze zorgen voor de gezondheid van het hart, de bloedvaten en het hele cardiovasculaire systeem. Tegelijkertijd bevorderen ze een lagere bloedsuikerspiegel. Dit in combinatie met een lage glykemische index (GI=10) en geen risico op plotselinge schommelingen in de suikerspiegel, een gezonde snack voor diabetici worden.

Slechts vijf per dag is genoeg om je lichaam de juiste dosis selenium en foliumzuur te geven.123RF/PICSEL

Vette noten helpen bij gewichtsverlies

Dit klinkt misschien een beetje verrassend. Paranoten zijn calorierijkmaar als je ze met mate eet, bevorderen ze een slank figuur. De gezonde vetten die ze bevatten brengen processen in het lichaam op gang die de vetverbranding versnellen.

Je neemt afscheid van hongeraanvallen als gevolg van suikerpieken, je ondersteunt je schildklier, maar daar blijft het niet bij. Noten zijn een zeer goede bron van voedingsvezels, die enerzijds voor een verzadigd gevoel zorgen en anderzijds voedselresten uit de darmen opruimt en de stofwisseling versnelt.

Hoe eet je paranoten?

Als je ze in je dieet opneemt, komt dat je geheugen en concentratie ten goede. Vitamine E in paranoten vertraagt het verouderingsproceskalium reguleert de spierfunctie, ijzer voorkomt bloedarmoede en zink bevordert de conditie van huid, haar en nagels. Benieuwd waar paranoten bij passen?

Ze kunnen een aanvulling worden op een chique kaasplankje. Dagelijks voeg je ze toe aan fruit- en groentesalades. Hoewel ze goed passen bij desserts, kun je ze beter verwerken in een recept voor voedzame havermout. Voeg er een paar toe aan droge dinergerechten – paranoten passen goed bij hete kruiden.

De Braziliaanse keuken wordt steeds populairder. Veel recepten zijn geïnspireerd op de Poolse keukenNewseria Lifestyle/ persbericht

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de website?