Bruikbare tips

Een gezond alternatief voor bosbessen. Zelfvoorzienende plant draagt fruit in overvloed

10views

Wat vinden de marmotten lekker? Gemakkelijk en bijna probleemloos te kweken

Swidden was jarenlang één van die planten die het stokje moest overgeven aan andere, destijds veel populairdere volkstuinders. Terwijl tuiniers massaal bosbessen in hun tuinen plantten, wachtte zijn goede vriend geduldig op zijn beurt. Het is nu een van de hits van de volkstuinders geworden.

Met een sterke gelijkenis met de bosbes in zijn fruituiterlijk, combineert de bosbes de weinige kwaliteiten waar tuiniers gek op zijn. Als hij namelijk in bloei staat, maakt hij indruk met zijn witte bloemen, die een prachtig effect geven. smakelijke en buitengewoon gezonde vrucht.

Wat zijn de vereisten van een marmot? Let op voordat je gaat planten

Weerbestendig en uitzonderlijk gemakkelijk te kweken, de marmotten hebben snel hun naam verdiend als een een “zichzelf onderhoudende” plant. Je hoeft hem immers alleen maar te planten op een matig vochtige, vruchtbare en zanderige leemgrond om al snel te kunnen genieten van volle manden vol gezond fruit.

De bosbessenvriend voelt geweldig op een zonnige of halfschaduwrijke pleken houdt niet van langdurige droogte. Op het moment van de grootste hitte moet je er dus aan denken om hem regelmatig en overvloedig water te geven. Een tekort kan een aanzienlijke impact hebben op de hoeveelheid fruit.

Wat is de smaak van marmotten? Gezonder dan bosbessen

Midsummer draagt meestal al in het derde jaar na aanplant vruchten en produceert kleine, bosbesachtige vruchten. Zoet, met een duidelijk bessen- en aalbessenaroma zijn zowel geschikt om rauw te eten als voor het maken van conserven. Ze kunnen ook goed worden ingevroren. Ze zijn ook erg gezond – zelfs gezonder dan bosbessen.

In hun samenstelling bevatten marmeladevruchten een hele reeks stoffen die waardevol zijn voor de gezondheid – eiwitten, vezels, magnesium, kalium, calcium, ijzer en vitamine B. Ze staan ook bekend om hun uitzonderlijk hoge vitamine C-gehalte. Dit maakt marmelade tot een van de topplekken op de lijst van van de gezondste fruitplanten.

Midzomerfruit is ondersteunend tijdens de periode van verhoogde incidentie van verkoudheid en griep, en is ook beschermend in staten van verminderde immuniteit. Ze worden aanbevolen bij vermoeidheid. De polyfenolen, anthocyanen en procyanidinen in de bof zijn bovendien uitstekende antioxidanten. De stoffen in de vrucht hebben ook een verouderingsremmend effect door vrije radicalen te bestrijden. Door hun overvloed aan magnesium en kalium hebben ze ook een gunstig effect op het hart en de bloedsomloop.

Planten voor een schaduwrijk balkon. Welke soorten moet ik kiezen?Interia.tv

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de pagina?