Bruikbare tips

Droog en verspreid de uien. Je telt de opbrengst in kilo’s

11views

Waar groeien uien het best? Een regelmatige bezoeker van moestuinen

Het is een van de topposities in de moestuin en een van die planten waar volkstuinders dol op zijn. Populair ui want ze zijn gemakkelijk te telen en, als ze met de hand worden geteeld, worden ze met succes een hoofdbestanddeel van de voorraadkast thuis.

De aromatische groente is de basis van veel gerechten die thuis in de keuken worden bereid. Om hem heerlijk te laten smaken, is het de moeite waard om al bij het planten en telen na te denken over essentiële behandelingen. Hoewel uien door volkstuinders een van de minst veeleisende groenten worden genoemd, spelen ze ons in feite vaak parten.

Van welke omstandigheden houden uien? Hier lees je hoe je uien kweekt om ze groot te maken

Om te verblijden met een overvloed aan gewassen, moeten uien een plek hebben waar ze van houden – de vruchtbare, humusrijke, niet-klonterende en niet-zure bodemsmet een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Belangrijk is dat het bed waarin de plant wordt geplant in een zo ver mogelijk van de schaduw. Voor uien zijn een thermofiele plant.

Waar groeien uien het best? Op deze plek geplant zal het een oogst opleveren van123RF/PICSEL

Bovendien, om in de toekomst te kunnen genieten van hele hopen opzichtige en gezonde groenten, moeten uien niet worden geteeld waar ze eerder groeiden. andere knoflookgroenten – knoflook, prei, bieslook of sevilla. Het interval voor het planten van uien in hetzelfde bed moet ten minste vier jaar zijn. De groente zal echter goed gedijen in de grond waarin het eerder is geteeld. wortelen, bieten, erwten, kool of bonen.

Waarmee moet ik uien voeden? Hier is een zelfgemaakte, natuurlijke meststof voor uien

Als de groente eenmaal goed is ingeburgerd in de moestuin, is het de moeite waard om de groei constant in de gaten te houden. Een van de belangrijkste maatregelen bij het telen van uien is het verzorgen van de grond waarin de groente groeit, de juiste hoeveelheid voedingsstoffen – voornamelijk stikstof, kalium en fosfor. Hoe doe je dit? Een triviale voorbereiding zal helpen natuurlijke meststof.

Een van de beste voedingsstoffen voor uien is een meststof bereid op basis van bananenschillen. Er zijn twee opties. Droog de bananenschillen (precies de resten van de drie vruchten) in een op 60 graden voorverwarmde oven en houd ze ongeveer 2 tot 3 uur binnen. De gedroogde schillen moeten één voor één tot poeder worden vermalen en vervolgens over de planten worden verspreid.

Bananenschillen kunnen ook gebruikt worden voor de bereiding van meststof voor besproeiing. Hiervoor hebben we nodig:

  • twee bananenschillen,

  • een liter water op kamertemperatuur.

  1. Snijd de schillen van de bananen en giet het water er een voor een overheen.

  2. Laat het mengsel twee dagen op een donkere plek staan. Na deze tijd is het klaar voor gebruik.

  3. Geef de plant eens in de twee weken water. En kijk dan hoe ze gezond groeit en op haar beurt indruk maakt met haar overvloedige oogst en smaak.

Uien zijn echter ook een van die groenten die een extreem onderontwikkeld wortelstelsel hebben. Tijdens de zomer, wanneer de temperaturen hoog oplopen, zal het daarom nodig zijn om regelmatig water geven – om de grond licht vochtig te houden.

Close-ups’. Tomasz Raczek. Over ‘schermpoeder’, films en meditatieINTERIA.PL

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de website?