Alle artikelen

Drink deze drankjes niet meteen na het wakker worden. Veel Slowaken doen dit

10views

Een van de eerste dingen die we ’s ochtends na het wakker worden moeten doen, is het aanvullen van lichaamsvocht. Na 7-8 uur slaap kan ons lichaam nog wat uitgedroogd zijn. Je kunt het beste beginnen met een glas water. Je kunt de dag ook beginnen met een ander drankje. Het is echter een goed idee om van tevoren uit te zoeken welke dranken een gunstig effect op ons lichaam hebben en welke we beter kunnen vermijden.

Water, koffie of thee – wat is de beste manier om de dag te beginnen? Welke kun je het beste drinken op een lege maag, direct na het wakker worden? In het volgende artikel vind je een lijst met drankjes die ons ’s ochtends een effectieve “kickstart” geven en tegelijkertijd helpen om ons metabolisme te stimuleren. We mogen echter niet vergeten dat geen enkel drankje een gezond dieet kan vervangen. Zelfs de gezondste drank zal ons niet voorzien van alle voedingsstoffen die we nodig hebben.

Water in de ochtend? Laten we stilstaand water nemen

Als je wakker wordt, is het eerste wat je moet doen een glas plat water drinken. Het is de beste optie die er is. Het drankje wordt vooral aanbevolen omdat het geen calorieën bevat, het spijsverteringsproces ondersteunt en helpt het lichaam te ontdoen van gifstoffen. s Middags water drinken stimuleert de stofwisseling en bereidt het spijsverteringsstelsel voor op de volgende dag. Bovendien ondersteunt het de nieren en vergemakkelijkt het zo de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam. Je kunt het beste water drinken dat op kamertemperatuur is.

Zorg voor een goede dosis vitamine C door water met citroen te drinken

Water met citroen hydrateert ook en geeft energie. Bovendien bevat het meer elektrolyten dan water alleen. Het ondersteunt het spijsverteringsproces door de darmperistaltiek en de productie van spijsverteringsenzymen te stimuleren. Citroen bevat ook reinigende ingrediënten die het ontgiften van het lichaam kunnen bevorderen. Het is ook een bron van vitamine C, dus het ondersteunt de immuniteit van het lichaam en is goed voor de huid.

Kan koffiedrinken met vasten ons schaden?

Dankzij de cafeïne die het bevat, heeft koffie de stimulerende eigenschappen die velen van ons zo waarderen. Het versnelt de stofwisseling en helpt calorieën te verbranden, wat mensen kan helpen die willen afvallen. Hoewel je vaak hoort beweren dat koffie drinken tijdens het vasten schadelijk is, is dit niet waar. Alleen bij sommige mensen die kampen met problemen zoals verstopping of een geïrriteerde maag veroorzaakt het wat ongemak. Bij gezonde mensen leidt het drinken van koffie vasten meestal niet tot spijsverteringsproblemen. Het is echter belangrijk op te merken dat koffie de opname van mineralen zoals ijzer beïnvloedt, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een strenger dieet.

Water met appelciderazijn is gezond, maar het loont om er voorzichtig mee te zijn

Het is het beste om appelciderazijnwater op een lege maag te consumeren – dit zal de effecten versterken. Appelciderazijn is rijk aan pectine, wat onder andere een positief effect heeft op constipatieproblemen. Daarnaast is aangetoond dat appelazijnwater helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en gewichtsverlies bevordert. Het is echter beter om een arts te raadplegen over het regelmatig gebruik van deze drank. De reden hiervoor is dat het de maag kan irriteren en een wisselwerking kan hebben met bepaalde medicijnen, zoals diuretica of diabetesmedicijnen, waardoor hun effectiviteit verandert.

Wat zijn de voordelen van het drinken van lijnzaad en kefir op een lege maag?

Kefir heeft door zijn gehalte aan goede probiotische bacteriën een positief effect op de darmgezondheid en stimuleert de productie van spijsverteringssappen en gal, wat leidt tot een snellere stofwisseling. Lijnzaad daarentegen is rijk aan vezels, wat cruciaal is voor de goede werking van het spijsverteringsstelsel. Mensen met maagproblemen moeten echter oppassen met vasten, omdat ze onaangename effecten kunnen ervaren zoals een opgeblazen gevoel of winderigheid.

Welke dranken kun je beter niet drinken op een lege maag?

Nu we weten welke dranken goed zijn om te drinken op een lege maag, is het een goed idee om te weten welke dranken je beter kunt vermijden. Hier zijn enkele voorbeelden van dranken die je beter niet op een lege maag kunt drinken:

  • Gezoete bruisende dranken: bruisende dranken bevatten vaak grote hoeveelheden eenvoudige suikers die een piek in de bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken, wat slecht is op een lege maag. Het drinken ervan kan ook leiden tot een opgeblazen gevoel en ongemak door het koolzuurgehalte.
  • Koude dranken: zeer koude dranken kunnen een schok veroorzaken voor het spijsverteringsstelsel. Vooral als ze op een lege maag worden gedronken. Ze kunnen ook maagkrampen en andere indigestie veroorzaken.
  • Sterk zure sappen (bijv. sinaasappelsap, tomatensap): Sterk zure sappen kunnen de productie van maagzuur verhogen, wat zal leiden tot ongemak, vooral bij mensen met een gevoelige maag of mensen die lijden aan maagzweren.
  • Energiedrankjes: deze drankjes bevatten vaak grote hoeveelheden cafeïne en suiker. Het drinken ervan tijdens het vasten kan daarom bijdragen aan instabiliteit van de bloedsuikerspiegel, overprikkeling en uitdroging.