Bruikbare tips

De selderiewortel zal een geweldige knol worden. Volg gewoon deze plantregel

9views

Waarom groeit selderij niet uit tot een wortel?

Er zijn verschillende redenen waarom selderij niet uitgroeit tot een wortel. De meest voorkomende is een fout die al gemaakt is bij het planten. Deze groente vormt aanzienlijke ondergrondse knollen en moet daarvoor de ruimte krijgen. De selderij zal ook belemmerd worden in zijn wortelontwikkeling door te diep geplant te worden. Hierdoor zullen de knollen niet uitgroeien. Een andere reden waarom selderij geen grote knollen vormt, is omdat ongeschikt substraat. Het moet vruchtbaar, doorlatend en neutraal in pH zijn.

Een licht zure omgeving zal ervoor zorgen dat de plant zich minder goed ontwikkelt. Het is ook belangrijk om de standplaats, deze moet in de volle zon staan. Deze plant komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, dus hij houdt van zon en warmte. Daarom planten we knolselderij na de ‘cold snap’, d.w.z. na 15 mei, wanneer het risico op nachtvorst voorbij is. Wanneer we planten kweken op onze eigen volkstuin, gebruiken we zelden kunstmest en gebruiken we vaak natuurlijke voeding. Een veelgemaakte fout bij het kweken van selderij is om het water te geven met zelfgemaakte brandnetelmest. Dergelijke mest bevat veel stikstof, waardoor de selderij niet naar de wortel gaaten meer groen zal produceren. Een veel betere oplossing is om de grond voor het planten van de groente te mengen met compost of mest.

Wat moet je doen om bleekselderij te laten uitgroeien tot een wortel? Begin met het planten van

Selderij in Polen wordt geplant uit zaailingen. Je kunt ze zelf kweken, maar dan moet je wel in maart beginnen. Gelukkig zijn zaailingen van deze groente volop verkrijgbaar in de winkels. Selderij plant je in de tweede helft van mei. De sleutel hier is de juiste voorbereiding van de grond – de grond moet vruchtbaar zijn, humus met een neutrale pH. Om selderij de kans te geven een wortel te ontwikkelen, worden de zaailingen geplant op een afstand van 40×40 cm.als we een voorgewas hebben gebruikt. Zonder voorgewas is het voldoende om ze 20×30 cm uit elkaar te planten. Het is belangrijk dat de groene stengels van selderij niet bedekt zijn met aarde bij het planten, de groente zal de wortel beter ontwikkelen als het ondiep wordt geplant. Plant knolselderij niet in de grond na peterselie, tuinbonen, pastinaken, wortelen, selderij en sla, omdat de grond na deze planten gesteriliseerd is van essentiële ingrediënten. Goed gezelschap voor deze groente zijn bonen, broccoli, komkommers, tomaten, knoflook en koolsoorten.

De grond waarin knolselderij groeit moet regelmatig worden gewied en losgemaakt, en de groente moet royaal water krijgen. Om selderij te laten uitgroeien tot een wortel, moet het om de dag water krijgen.en in augustus en september moet hij elke dag water krijgen. Anders zal de plant zich alleen instellen op overleven en geen grote knollen ontwikkelen.

Het kenmerkende aroma en de smaak van knolselderij geven expressie aan elk gerecht: van soepen tot sauzen tot salades.123RF/PICSEL

Welke meststof gebruiken voor selderij?

Het bemesten van wortelselderij richt zich voornamelijk op het voorbereiden van de grond voor de teelt. Natuurlijke meststoffen werken hier goed, zoals compost of mestdie langzaam voedingsstoffen afgeven. Toegepast op de plantgrond moeten deze voldoende zijn voor de selderij om sterke wortels te ontwikkelen. Dit is gunstig omdat de planten in de eerste groeifase de meeste voeding nodig hebben. Meststoffen voor knolselderij moeten niet veel stikstof bevatten, maar een verhoogd kaliumgehalte wordt aanbevolen.die bepalend is voor de ontwikkeling van het wortelstelsel. Om deze reden zijn de volgende uitstekend houtasdat rijk is aan dit element. Het wordt het best gemengd met selderijplantgrond, maar kan ook rond de planten worden gestrooid.

Eva kookt: Selderij risottoPolsat

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de website?