Tuin

De mooiste lentebloeiers en waar je ze kunt zien: deze mag je absoluut niet missen

10views

Het is lente en de natuur is herboren: in Italië kun je vele bloesems bezoeken, waarvan deze de mooiste zijn.

Italië is een land dat rijk is aan attracties van allerlei soorten, van cultureel tot culinair, van maritiem tot naturalistisch. En wat is een betere tijd om van deze wonderen te profiteren dan in de lente? Met de komst van mooi weer wordt de natuur herboren en biedt ons allerlei spektakels, van weelderige bomen tot eindeloze bloemenvelden.

En het is precies de mooiste bloemen en beroemdheden van de Bel Paese waarover we je willen vertellen, verspreid tussen Noord-, Midden- en Zuid-Italië. Deze bestemmingen zijn perfect om jezelf te trakteren op een dag ondergedompeld in de natuur, in het gezelschap van vrienden of familie. En ook om prachtige foto’s te maken om op je sociale profielen te zetten! Laten we er samen een paar ontdekken.

Van Noord-Italië tot Toscane: adembenemende bloemenlandschappen

We beginnen in Val di Non, in Trentino Alto Adigewaar de velden in de lente gevuld zijn met paardenbloemende waaibloemen waar kinderen zo van houden. Daarna gaan we naar Piemonte voor de bloei van Sale San Giovanni, waar de lavendel domineert, maar laat ook wat ruimte over voor de groei van enkele geneeskrachtige kruiden. Sommigen vergelijken het met de Provence, beroemd om zijn eindeloze lavendelvelden.

Vervolgens gaan we naar de Venetoin Valeggio sul Mincio, waar elk jaar de tulpenfestival (perfecte bolbloemen voor de lente). Van de Provence tot Nederland, of misschien wel gewoon Italië! We dalen af naar Toscane en meer precies in Val D’Orcia, waar in de zomer, maar al in het voorjaar, de velden zich beginnen te vullen met zonnebloemen. De landschappen van de Sienese heuvels zullen je ademloos achterlaten, net als die van de Lucchesia regio, ook in Toscane, waar de camellia japonica is de ster van de tuinen.

Midden- en Zuid-Italië: wat zijn de mooiste bloemen?

Tussen Umbrië en Abruzzo vinden we de bloei van Castelluccio di Norcia en die van Campo Imperatorein het Nationaal Park Gran Sasso en Monti della Laga. Het eerste is beroemd om zijn verscheidenheid aan linzenbloemen in alle kleuren, terwijl het tweede om de lila tinten van de saffraanbloemen. In beide gevallen zijn dit adembenemende schouwspelen die moeilijk te vergeten zullen zijn!

Tot slot, Sicilië, en meer precies Agrigento, waar u kunt genieten van de bloei van de amandelbomennet als in Japan of Zuid-Korea. Naast de tempels, die worden beschouwd als UNESCO erfgoed, staan de amandelbomen, hoofdrolspelers van het Amandelbloesemfestival.