Tuin

Citroen stekken: een plant in een tak, het is gemakkelijk en verfraait je huis.

13views

Citroen: hoe te vermeerderen en zaailingen in huis te halen, weelderige bladeren en heerlijk fruit, probeer het en je zult betoverd zijn.

I citroenen zijn rijk aan vitaminen in het bijzonder C, hebben tal van voedingsstoffen en antioxidanten, de voordelen voor de gezondheid zijn legio. Ze verbeteren het cholesterolgehalte en verminderen het risico op hart- en vaatziekten, ze voorkomen nierstenen, verbeteren de ijzerwaarden, voorkomen bloedarmoede, verminderen het risico op kanker en de bloedsuikerspiegel verbeteren. Citroenzuur is een interessante stof in de citroen; het geeft de vrucht zijn zuurgraad en wordt vaak gebruikt als conserveermiddel of smaakstof.

De citroen is een ingrediënt zeer veelzijdig, het kan in de keuken worden gebruikt om smaak te geven aan zoete en hartige recepten we kunnen ook de schil en de sap. We kunnen verschillende gerechten op smaak brengen met citroen door erin te knijpen, of het sap ervan drinken met bruisend water en ijs. We kunnen ook uitstekende infusies van citroen ook kaneel gember of andere ingrediënten naar smaak toevoegen. s Ochtends water en citroen drinken helpt om het lichaam te ontgiften.

Citroen, hoe krijg je gezonde planten

De citroen heeft veel eigenschappen, het is een antioxidant, a spijsverteringsstelsel en een antigriepDe vrucht groeit aan een kleine, groenblijvende boom. Hij wordt tot 6 meter hoog en is een hybride tussen ceder en linde. citrusvruchten. De schil is geel, net als het vruchtvlees; afhankelijk van de variëteit kan de schil gladder of ruwer zijn.

De citroen kan ook gekweekt, kunnen we ervoor kiezen om het in potten of in de tuin te doen, in beide gevallen is het goed dat de grond rijk is aan organische stoffen, d.w.z. gedraineerde humus. Vanuit het oogpunt van klimaat houdt van lichte en zonnige plaatsen; direct zonlicht schaadt haar niet, integendeel, het bevordert haar groei. Tijdens het winterseizoen is voorzichtigheid geboden. In dat geval is het beter om de plant naar een kas te verplaatsen.

Citroen, hoe krijg je een zaailing

Een citroenplant maken met behulp van een tak is een zeer goede methode om vermenigvuldigingzaaien is zeker eenvoudig, maar het is een langer en minder efficiënt proces. De zaailingen verkregen uit de zaden zullen verschillen van de moederplant, genereren een citroenplant uit een tak, aan de andere kant, stelt ons in staat om een plant te krijgen met dezelfde kenmerken als de moederplant. Stekken is een van de meest gebruikte methoden om dit te doen, maar naast deze methode kunnen we ook gebruik maken van de gelaagdheid. Om dit te doen, kies je een gezonde en stevige tak, verwijder je de zijscheuten en bladeren met ongeveer 15 cm, maak je twee horizontale sneden in de bast, ze moeten parallel lopen.

Verwijder de bast tussen de twee sneden en bevochtig het gevijlde deel met bewortelingshormoon. zak zwarte zak eerder doorboord, omwikkel het gevilde deel, waardoor de zak de vorm van een plastic kegel krijgt. Vul de zak vervolgens met compost geschikte aarde en sluit het aan de bovenkant af. Zorg ervoor dat de grond van tijd tot tijd vochtig is, nadat vier maanden Controleer of er beworteling heeft plaatsgevonden. Verwijder de zak, knip de tak af en begraaf de plant in een pot, na ongeveer een maand verplaats je hem naar een grotere pot.