Bruikbare tips

Bloemen perfect voor het balkon. Drie onmisbare planten

6views

De meest duurzame bloemen voor het balkon? Met de komst van de lente beginnen velen van ons zich deze vraag te stellen. Natuurlijk kunnen we kiezen uit een verscheidenheid aan planten die ons balkon of terras sierlijk zullen versieren. Als je het uiterlijk snel wilt veranderen, kun je het beste kiezen voor seizoensplanten en planten die het hele jaar door groeien.

Wat is de moeite waard om op je balkon te planten? Hier zijn drie geselecteerde suggesties.

Surfinia: balkon koningin

Gasten op de meeste balkons in Polen. Surfinia is een echte koningin onder de bloemen – ze is opvallend, met bloemen in verschillende kleuren (roze, rood, lichtblauw, donkerpaars), dus ze kan kleurrijke composities maken.

Surfinia is een eenjarige planten de vier belangrijkste soorten hebben honderden variëteiten. Daaronder zijn soorten zoals. Grandiflora (met grote bloemen), Multiflora (met kleinere bloemen) of Milliflora (miniatuurversies van tuinpetunia’s). Ook het vermelden waard zijn cascade surfinias, die snel groeien en door hun grootsheid een groter deel van het balkon kunnen bedekken.

De surfinia wordt niet voor niets de koningin van het balkon genoemd.123RF/PICSEL

Surfinas hebben een ronde besproeiing nodig, maar zorg ervoor dat je het niet overdrijft. Bij warm weer moet de plant dagelijks water krijgen – ’s ochtends en ’s avonds. Het is ook de moeite waard om eraan te denken om de juiste bemesting te geven als surfinia een goede dosis mineralen nodig heeft. Een speciale rijkbloeiende plantenmix – hier is het de moeite waard om in te zetten op meststoffen met meerdere ingrediënten die een langdurig effect hebben (bijv. staafjes die in de grond in de pot worden gestoken).

Verwijder bloei en bladeren van surfini’s voortdurend. Deze eenvoudige behandeling voorkomt schimmelziekten en zorgt ervoor dat de plant weelderig blijft bloeien.

Pelargonium: bloemen van (volle) zon

Pelargoniums zijn na surfinias het populairst. Deze ‘zonnebloemen’ zijn een veel voorkomende decoratie op balkons, terrassen, tuinen of vensterbanken. Dat is niet verwonderlijk – hun bloemen verrukken door hun intense kleuren. Bovendien lang en uitbundig bloeien – van mei tot de eerste vorstZe zijn ook niet al te ingewikkeld om te kweken.

Pelargoniums zijn erg populair in Polen123RF/PICSEL

Pelargoniums houden van zonnige plaatsen. Bloemen in de volle zon moeten echter regelmatig en veel water krijgen -. bij warm weer moeten ze ’s ochtends en ’s avonds water krijgen. Het is beter om dit niet overdag te doen, omdat dit kan leiden tot bladverbranding. Laten we er ook voor zorgen dat geraniums de juiste hoeveelheid water krijgen – als we te veel water geven, kan wortelrot optreden.

Om geraniums de hele zomer (of iets langer) uitbundig te laten bloeien, is het belangrijk om bloemen die uitgebloeid zijn voortdurend te verwijderen. Deze eenvoudige procedure stimuleert de plant om meer bloemknoppen aan te maken. Pelargoniums moeten ook goed bemest worden – een vloeibare meststof met een hoog kaliumgehalte is het beste – dit element zal de planten helpen om uitbundig te bloeien. De plant kan ook worden gevoed met organische meststoffen.

Begonia’s: ideaal voor balkon en terras

Een andere populaire balkonplant is begonia, die bloeit van juni tot de herfst. Ze groeien goed op schaduwrijke of halfschaduwrijke plaatsen, dus is ze zelfs ideaal voor balkons of terrassen op het noorden.

Begonia’s bloeien het mooist als ze regelmatig worden bemest123RF/PICSEL123RF/PICSEL

Bij het kweken van begonia’s is een goede bewatering erg belangrijk. De plant is gevoelig voor overtollig vocht, dus net als bij geraniums is het beter om niet te veel water te geven, wat kan leiden tot ontwikkeling van schimmelziekten. Anderzijds mag het substraat niet uitdrogen. In de zomer moeten begonia’s twee keer per week water krijgen.

De plant geeft de voorkeur aan een doorlatend, licht en vruchtbaar substraat. Een drainagelaag van een paar centimeter moet worden toegevoegd aan de pot waarin de begonia staat, zodat overtollig water weg kan lopen. De begonia moet ook regelmatig bemest worden, bij voorkeur met een meststof voor balkonplanten. Bemest de plant tijdens de bloei eens in de 7-10 dagen.maar stop eind juli met het gebruik van stikstofmeststoffen. Overmatige hoeveelheden hiervan kunnen de overvloedige bloei verminderen.

Planten voor een schaduwrijk balkon. Welke soorten moet ik kiezen?Interia.tv

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de pagina?