Bruikbare tips

Bloemen die de hele zomer bloeien. Plant ze in de tuin en ze zullen tot in de herfst kleur geven.

8views

Welke vaste planten bloeien de hele zomer? Tuiniers vertrouwen op deze soorten

De eigen tuin is de trots van elke volkstuinbezitter. Velen kiezen hun volgende planten zorgvuldig uit en letten daarbij op hun habitus, vereisten of decoratieve waarde. Slechts weinigen denken echter na over de bloeiperiode van individuele bloemen. Ondertussen zijn er ook een aantal die het oog tot in de herfst kunnen plezieren met een feest van kleuren. Naar welke moet je grijpen?

Welke vaste planten bloeien de hele zomer? Paarse zonnehoed is een langdurig genot123RF/PICSEL

Toonaangevend onder de langbloeiende bloemen is de paarse zonnehoed. Hij bloeit van juli tot oktober en maakt indruk met grote, decoratieve bloeiwijzen met een convex centrum, terwijl het een van de gemakkelijkste planten is om te kweken. Om te verrassen met haar verschijning heeft ze alleen een matig rijke, leemachtige of zandige leem en licht vochtige grond nodig en een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Als je hem zo plaatst, zal hij al snel kleurrijke bloemen krijgen en een ongelooflijk tuinornament worden.

Welke bloemen bloeien het langst? Ze wachten tot de eerste vorst

Uitbundige en uitzonderlijk lange bloei ook ruwe zonnebloem. Met zijn gele, zonnebloemachtige bladeren kan hij indruk maken op zelfs tot de eerste vorst. Zijn uiterlijk doet denken aan een landelijke idylle, maar hij past in elke tuin.

Ze doet het het beste in de volle zon, maar verdraagt ook lichte gedeeltelijke schaduw, in frisse, goed doorlatende en vruchtbare grond met een licht zure reactie. Ze doet het ook goed in minder rijke, droge grond, maar zal dan beduidend minder bloemen produceren. Belangrijk is dat ze het goed doet bij warm weer zonder haar intense kleur te verliezen. Ze is ook volledig vorstbestendig.

Duizendblad, hoewel geassocieerd met velden en weiden, kan een unieke sierplant zijn in de tuin.123RF/PICSEL

De tuin moet ook worden verrijkt met soorten die gewoonlijk worden geassocieerd met velden en weiden. Duizendblad want het verrukt met kleine bloemen in vele kleuren, die ze onafgebroken houden van eind juni tot oktober.

Duizendblad voelt zich het best op zonnige plaatsen – dan bloeit het lang en uitbundig. Het geeft de voorkeur aan lichte, goed doorlatende, matig vruchtbare grond met een licht alkalische tot neutrale pH. Het is vorstbestendig.

Welke bloemen bloeien in de tuin van de lente tot de herfst? Planten en bewonderen

In het voorjaar, het houden van de bloemen bloeien tot het begin van de herfst, ook bloeit tuin sering. De bloemblaadjes doen bedrieglijk veel denken aan lelies en verzameld op een enkele steel zijn ze een van de charmantere ornamenten in de tuin. Hoewel elke opeenvolgende bloem maar één dag leeft, ontwikkelen de bloemknoppen zich voortdurend en worden de uitgebloeide bloemknoppen vervangen door de volgende. Ze hebben alleen een zonnige plek nodig om charmant te bloeien.

Om lang van de kleuren te kunnen genieten, is het ook de moeite waard om in de tuin te planten zinnia’s of begonia’s. Het volgende werkt ook goed in een bed schitterende rudbeckia of teunisbloem. Minder bekende maar charmante soorten zijn ook de Anderson’s triplet. Deze meerjarige, decoratieve vaste plant doet het goed in de volle zon en schaduw en voelt zich thuis op vochtige, humusrijke en goed doorlatende grond. Hij overwintert goed, maar heeft voldoende water nodig tijdens perioden van langdurige droogte.

Planten voor een schaduwrijk balkon. Welke soort moet ik kiezen?Interia.tv

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de pagina?