Bruikbare tips

Bevroren voorruit, ruitenwisser of slot? 4 ‘low-tech’ tips om de winter rustig tegemoet te treden

14views

Laat de winter je niet verrassen! Van sokken op ruitenwissers tot doe-het-zelf sneeuwbanden, deze slimme trucs zullen je tijd en geld besparen.

Of je nu van de winter houdt of hem haat, je hebt geen andere keuze dan hem te trotseren, in ieder geval tot 20 maart 2024, wanneer de lente aanbreekt! Tijdens de winter zijn er veel gevaren, zowel binnen als buiten, en soms maar een paar zeer eenvoudige en goedkope tips om ons leven gemakkelijker te maken.

We stellen voor dat je een paar eenvoudige trucjes ontdekt, die je eigenlijk niet veel zullen kosten, maar die je wel de winter door zullen helpen. Geen paniek, alle accessoires of producten die je gebruikt liggen al in je kledingkast of verstopt onderin een la.

Aardappelen voor de voorruit

Hoe vervelend kan het zijn om ’s ochtends vroeg in de auto te stappen en een dikke laag vorst op de voorruit! Iedereen zal wel eens de voorruit hebben moeten krabben, en niet hebben wat ervoor nodig is.

We raden je aan om een aardappel doormidden gesneden, direct op de ruiten van de voorruit, de avond ervoor. L’zetmeel dat in de aardappel zit, zal een laagje vormen dat voorkomt dat vorst de voorruit binnendringt.

Goedkope winterbanden voor je fiets

Natuurlijk is dit advies het comfort niet waard, zelfs niet voor een fiets.

Hier is echter hoe u uw winterbanden voor fietsenWat heb je nodig? Het is voldoende om ze op regelmatige afstanden te omringen met kleine plastic banden, maar zorg ervoor dat de band aan de zijkant van de band wordt geplaatst en niet op het loopvlak.

Hydro-alcoholische gel om het slot te ontdooien

Als je auto een aantal dagen is blootgesteld aan temperaturen onder nul en je moeite hebt om de sleutel in het slot te steken, hoef je niet in paniek te raken.

In plaats van te kiezen voor kokend water, een riskante oplossing die je auto kan beschadigen, giet je gewoon wat handdesinfectiemiddel. De chemicaliën in het desinfectiemiddel lossen de ijslaag op.

Sokken om de ruitenwissers te beschermen

Nogmaals, het is niet nodig om een euro te investeren om de kosten van het vervangen van de ruitenwissers vastgeplakt aan de voorruit door ijs.

We hebben allemaal een stapel ‘verweesde sokken’ in onze kledingkast, in de hypothetische verwachting dat we ooit onze partner zullen vinden. Dus, de vierde en laatste tip is om een sok op elke wisserZe kunnen ’s ochtends vroeg bevroren zijn, maar het rubberen blad, beschermd door de sok, zal niet aan de voorruit blijven plakken.

Wil je ons nieuws niet missen?

Bron : NeoZone

Je bent misschien ook geïnteresseerd in: