Bruikbare tips

Bereid met gekookte eieren die over zijn van Pasen. Hoe je ze kunt gebruiken als je ze niet meer gewoon wilt eten. Heerlijke recepten die je zullen overtuigen

9views

Met Pasen geverfde eieren blijven tot een week goed in de koelkast, maar als je ze niet meer gewoon wilt eten, zijn hier een paar nieuwe manieren om ze in andere gerechten te verwerken! Zo voorkom je voedselverspilling en heb je een gevarieerd menu na de feestdagen.

Wat te doen met restjes gekookte eieren van Pasen

De dagen van feestvieren zijn voorbij, maar veel mensen hebben nog traditionele gerechten in hun koelkast of voorraadkast staan. Gekleurde eieren, gebakken goederen of gebraden vlees kunnen opnieuw worden geïnterpreteerd zodat ze anders kunnen worden gegeten en niet hoeven te worden weggegooid. Eieren zijn een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen en kunnen op veel verschillende manieren worden bereid en gegeten.

Zelfs gekookte eieren kunnen in allerlei heerlijke netwerken worden verwerkt, zodat we ze tot de laatste opgebruiken en niet weggooien. Van salades tot heerlijke toasts, hier is wat je kunt doen met je overgebleven eieren van je paasmaaltijd!

Zie ook: Hoe lang zijn zelfgemaakte vs. in de winkel gekochte gekookte paaseieren houdbaar. Tijdslimiet waarna ze gevaarlijk worden voor de gezondheid

Gevulde eieren

Een klassiek, eenvoudig en goedkoop recept dat je in een paar minuten in elkaar kunt flansen. Maak de eieren schoon, snijd ze doormidden en verwijder de dooier. Pureer het met een vork en meng het dan met leverpaté, een beetje mosterd en een lepel mayonaise. Dit is de klassieke vulling die je in de eiwithelften kunt doen, maar je hebt ook andere opties. Je kunt de eieren vullen met tonijnpasta, olijvenpasta, avocadocrème, roomkaas of andere ingrediënten die je lekker vindt.

Salade met gerookt mos en champignons

Van de klassieke Oosterse salade tot andere heerlijke salades, gekookte eieren kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan voedselcombinaties. Een heerlijk en smakelijk recept is voor een salade met gekookte eieren, gerookte entrecote, champignons en mayonaise. Het is snel te maken en kan worden gegeten met geroosterd brood. Je kunt ook een salade maken met gekookte eieren, geroosterde bieten en zure room, wat ook een geweldige smaakcombinatie is.

Zie ook: Het geheim van perfect gepocheerde eieren. Wat je moet doen voordat je ze op het fornuis zet en wat je moet doen nadat je ze hebt uitgezet

Toast met avocado en ei

Gekookte eieren zijn een geweldige ontbijtkeuze en je kunt er op verschillende manieren van genieten. Snijd eieren in blokjes en meng met een geprakte avocado. Voeg zout en peper naar smaak toe en een paar druppels citroensap of balsamicoazijn om de smaak in balans te brengen. Doe het mengsel op toast, voeg een beetje pesto of geraspte kaas toe en je hebt een heerlijk en voedzaam ontbijt.

Gekookte eieren kun je ook toevoegen aan pizza, je kunt er gebakken frietjes van maken, bulz of verschillende heerlijke sandwiches.