Bruikbare tips

Als je fruit wilt laten rijpen, probeer dan dit ingrediënt dat je al in je keuken hebt (niet de appel)

14views

Alles wat je nodig hebt is een eenvoudig ingrediënt dat je vast al in huis hebt om het rijpingsproces van fruit te versnellen: hier is wat het is

Je hebt wat fruit gekocht in de supermarkt maar je realiseert je pas als je thuiskomt dat het nog te onrijp is om te eten?

Als je niet geduldig wilt wachten op de normale rijpingstijd van fruit, is er een ingrediënt dat je zeker in huis hebt en dat je kan helpen fruit sneller te laten rijpen: we hebben het over de rijst.

Lees ook: Hoe rijp je groenten en fruit het best?

Eigenschappen van rijst

Rijst is een zeer goedkoop voedingsmiddel, aanwezig in elk huishouden, dat heeft zoveel voordelen heeft voor onze gezondheid.

Natuurlijk glutenvrijis een geldig alternatief voor tarwe voor mensen met coeliakie, omdat pasta, pizza, brood en andere gebakken producten ermee kunnen worden bereid.

È rijk aan kalium, magnesium, ijzer en vezels essentieel voor de goede werking van ons spijsverteringsstelsel en bevordert een goede afvoer van ontlasting.

Het helpt ons het lichaam te ontgiften van afvalstoffen en heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het helpt het immuunsysteem te versterken en ons helpt te herstellen na een griep.

Tot slot helpt rijst om de bloeddruk en het cholesterolgehalte in balans te brengen, dankzij het gehalte aan vetzuren die de beheersing van cholesterolaemie mogelijk maken.

Maar hoe kan het bijdragen aan het rijpen van fruit? Laten we eens kijken.

Rijst en fruitrijping

We hebben in dit artikel al uitgelegd dat, als we het rijpingsproces willen versnellen, we alleen maar een paar appels of peren naast overrijp fruit hoeven te leggen.

Deze vruchten laten een gas vrij dat ethyleendat ook de rijping kan beïnvloeden van wat zich in de directe omgeving bevindt.

Maar als we thuis geen appels of peren hebben, kunnen we rijst gebruiken voor hetzelfde doel: het graan houdt het ethyleen vast dat vrijkomt bij het fruiten bevordert zo een snellere en meer homogene rijping.

Dus als het fruit dat we gekocht hebben te onrijp lijkt, hoeven we het alleen maar in een papieren zak te doen (zoals die voor brood) samen met een paar handjes rijstkorrels.

Wil je ons nieuws niet missen?

We raden ook aan: