Bruikbare tips

Als het op een lege maag wordt gebruikt, verbetert het de spijsvertering en heeft het invloed op het uiterlijk van de huid. Een eetlepel is genoeg

7views

Waar helpt het drinken van olijfolie bij?

Olie is een onvervangbaar ingrediënt in mediterrane keuken. Talrijke wetenschappelijke studies bevestigen dat olijfolie een overvloed aan gezondheidsbevorderende eigenschappen. Dit komt door de samenstelling van de olie, die het volgende bevat oliezuur – een verbinding die behoort tot de groep van enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze stof werkt anti-atherosclerotischen kan ook bijdragen aan het verbeteren van de werking van het cardiovasculaire systeem.

Olive bevat ook talrijke polyfenolendie het volgende laten zien antioxidante activiteit. Het beschermen van cellen tegen oxidatieve stress is uiterst belangrijk omdat het het risico op bepaalde vormen van kanker kan verminderen. Bovendien ondersteunt olie regulering van de bloedsuikerspiegelevenals heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de gezondheid van de huid.

Hoeveel olie mag je per dag drinken?

Veel mensen raden aan om 2-3 eetlepels olijfolie per dag te drinken. In deze hoeveelheid kan worden voorzien, al was het maar door olijfolie toe te voegen aan salades of gekookte groenten. Het is de moeite waard om te weten dat om olijfolie met mate te gebruikenomdat één lepel zoveel kan bevatten als 90 kcal. Mensen die een reductiedieet volgen en daarom elke calorie tellen, moeten hier rekening mee houden.

Olijfolie kan op een lege maag worden geconsumeerddirect na het wakker worden. Dan hoef je maar één eetlepel te drinken om een beetje te kunnen inhaleren en je lichaam te voorzien van waardevolle bestanddelen.

Belangrijk, olie moet beperken mensen die lijden aan lever-, alvleesklier- of galblaasaandoeningen. Mensen die allergisch zijn voor dit product moeten zich absoluut onthouden.

We vergeten vaak dat eetbare oliën goede en goedkope cosmetica zijn123RF/PICSEL

Welke olijfolie kiezen?

Er zijn verschillende soorten olie. Het is echter het beste om te kiezen voor extra olijfolie van eerste persing. Dit product is afkomstig van de eerste koude persing van olijven. Dit type olie (door velen “vloeibaar goud” genoemd) wordt gekenmerkt door een vrij lage zuurgraad, en hoog gehalte aan uitstekende smaken en waardevolle voedingsstoffen.

Bij het kopen van olie is het beter om producten te kiezen die in donkere flessen zitten. In dergelijke verpakkingen verliest de stof zijn eigenschappen niet. Te koop zijn ook gearomatiseerde oliënaangevuld met extra ingrediënten die de smaak van het product veel interessanter kunnen maken.

Een eenvoudige manier om af te vallen – zelfgemaakt havermoutwaterInteria Culinaria

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de pagina?