Tuin

Alleen water geven is niet genoeg. Snoeien, water toevoegen en de bedden besproeien. Aardbeien zijn nog nooit zo zoet geweest

15views

Ecologie, Tuin,


13.5.2024 Editorial Passie in jezelf (Foto: shutterstock/encierro). Waarmee moet je aardbeien bemesten? In plaats van dure voedingsstoffen te kopen in tuinwinkels, kun je beter kiezen voor biologische en natuurlijke methoden. Deze zelfgemaakte mix zal je…

13.5.2024 Editorial De passie in jou (Foto: shutterstock/encierro).

Waarmee moet je aardbeien bemesten? In plaats van dure voedingsstoffen te kopen in tuinwinkels, kun je beter kiezen voor biologische en natuurlijke methoden. Deze zelfgemaakte mix zal je aardbeien prachtig voeden. Het zal je helpen om manden vol zoete en rode bessen te plukken.

Waarmee aardbeien bemesten?
Foto: shutterstock/encierro

Aardbeien zijn een vrucht die geliefd is bij zowel volwassenen als kinderen. Ze kunnen op zichzelf worden gegeten, maar zijn ook vaak een ingrediënt in smoothies of gebak. Als je besluit om aardbeien in je eigen tuin te kweken, moet je ze een beetje ondersteunen, anders krijg je geen goede oogst. Met deze zelfgemaakte meststof lukt dat wel. Hoe bereid je het?

Voordat je aardbeien in de bedden plant, moet je de grond grondig onkruidvrij maken.omdat aardbeien een ondiep wortelstelsel hebben en de aanwezigheid van onkruid hun groei en vruchtvorming remt. Ze groeien het best op zonnige en beschutte plaatsen. Lichte, humusrijke en doorlaatbare grond is ideaal.

Aardbeien doen het het beste op zonnige en beschutte plaatsen.
Foto: shutterstock/Dan Race

Om aardbeien krachtig te laten groeien, is het raadzaam om ze een geschikte omgeving te bieden. Tijm, koriander, peterselie, pepermunt en karwij zullen ze gezelschap houden. Ze kunnen slecht overweg met koolsoorten, dus vermijd om ze naast elkaar te planten.

Het bereiden van meststoffen voor aardbeien is heel eenvoudig. Je hebt het volgende nodig Een vat van 10 liter en een kilo brandnetels. Verpletter de planten in kleinere stukjes en doe ze in het vat, bedek ze vervolgens met water. Bedek het vat met een doekom het mengsel luchttoegang te geven. Roer het elke dag om, en wanneer het schuim van het oppervlak verdwijnt (na ongeveer 2 weken), is de meststof klaar voor gebruik. Verdun het 1:10 met water en besproei de aardbeien.

Gebruik brandnetelmest voor de aardbeien om ervoor te zorgen dat ze veel vruchten produceren.
Foto: shutterstock/Martina Unbehauen

Redactie Passie in jezelf.

Hoe kweek je aardbeien? Alleen met de “30%-regel”. Het is triviaal en het fruit groeit sappig en zoet

Plant je aardbeien? Zet ze in potten en je hebt veel fruit.