Tuin

Al brood meloen tijd: al zijn gezonde smaak zal je verbazen

11views

Het heet broodmeloen en het is de klassieke meloen, een van de symbolen van de zomer: we ontdekken alle voordelen van deze sappige vrucht.

Met broodmeloen betekent elke meloen, hoewel velen het in verband brengen met de gele meloend.w.z. die met een gele schil en bijna wit vruchtvlees. Eigenlijk betekent broodmeloen meloen in het algemeen, en de term ‘brood’ gaat niet terug op brood zelf, maar is afgeleid van het Latijnse popone. Zo noemden de oude Romeinen, die de vrucht al kenden, hem ‘meloponis’, om hem te onderscheiden van de watermeloen, die ‘cucumis’ werd genoemd.

Dat was de watermeloen ook, de meloen is een zomer must-haveeen van de iconische vruchten, en is altijd aanwezig op onze tafels. Zoet, sappig, aromatisch in de neus, de meloen kan de wintermaanden goed doorstaanDaarom kan hij het hele jaar door worden gegeten, zelfs enkele maanden na de oogst. Het vruchtvlees is zacht en rijk aan water, vitaminen en mineralen.

Alle voordelen van meloen, de symbolische vrucht van de zomer: welke voordelen brengt het ons organisme

Een uitstekende bondgenoot voor onze gezondheid, caloriearmmeloen kan veilig worden geconsumeerd, zelfs als je op dieet bent. Sinds de oudheid is deze vrucht beschouwd als een symbool van vruchtbaarheidmisschien vanwege de vele zaden die erin zitten. Hij kan alleen of samen met andere etenswaren worden gegeten. In Italië is een zomerklassieker prosciutto crudo met meloen.

Een eeuwenoud voedingsmiddel met een enigszins mysterieuze oorsprong. De meloen is de vrucht van de klimplant Cocumis melo en behoort samen met de watermeloen, de komkommer of de courgette tot de Cucurbitaceae. In Italië wordt de gele meloen vooral op Sicilië en in Apulië geteeld.. Zeer rijk aan water en eenvoudige suikers, die veel energie leveren.

Rijk aan fosfor en calcium, het is nuttig voor de gezondheid van de bottenterwijl magnesium en ijzer bloedarmoede helpen bestrijden. Kalium, aan de andere kant, maakt het een uitstekende bondgenoot voor de gezondheid. Vitamine C en bèta-coroteen, belangrijk voor het gezichtsvermogen en het welzijn van de huidvooral bij contact met UV-stralen. Ondanks de voedingswaarden en voordelen van de vrucht, kan meloen allergieproblemen veroorzaken.

Waarom meloen eten goed is voor je gezondheid

Wie allergisch is, krijgt waarschijnlijk reacties in de mond, zoals zwelling, huidreacties, misselijkheid, buikpijn en diarree. Dit zijn milde, maar vrij veel voorkomende symptomen, die voornamelijk de mensen die allergisch zijn voor pollen en profilines, eiwitten die voorkomen in de pollen van berk, hazelaar, olijf, gerst, rijst, tarwe, maïs, amarant, alsem, zonnebloem, salsola en vele andere planten.

Maar er zijn ook voedingsmiddelen die profilinen bevatten, bijvoorbeeld ananas, sinaasappel, watermeloen, aardbei, appel, kers, perzik, peer, banaan, mango, of groenten zoals selderij, paprika, wortel, tomaat, aardappel of soja. Hoe het ook zij, de meloen bestaat voor 90% uit water en is dus een zeer vochtinbrengende vruchtvitamine A en is een krachtige antioxidant en beschermt het huidweefsel.

Verbetert de spijsvertering en bloedsomloopHet elimineert overtollige triglyceriden en cholesterol en draagt bij aan een regelmatige darmwerking, waardoor constipatie wordt tegengegaan. Mensen met diabetes moeten het met mate consumeren, juist vanwege het natuurlijke suikergehalte. Wanneer geconsumeerd, kun je de zaden gebruiken bij het kokenof je kunt schillen recyclen voor je tuin.