Bruikbare tips

7 trucs met keukeningrediënten die orchideeën helpen snel te bloeien. Hoe ze te bereiden en wanneer ze toe te passen

8views

Orchideeën behoren tot de mooiste, maar ook de meest veeleisende potbloemen. Ze hebben specifieke zorg nodig om zo lang mogelijk in bloei te blijven. Hiervoor kun je bepaalde keukeningrediënten gebruiken die orchideeën helpen om snel te bloeien. Hier lees je wat je kunt gebruiken voor geweldige planten!

Trucjes die orchideeën snel laten bloeien

Er zijn duizenden soorten orchideeën in de wereld, maar slechts enkele zijn geschikt om in een pot te zetten. De populairste is de Phalaenopsis, die ook het makkelijkst te verzorgen is. Zelfs als je de orchidee voorziet van optimaal licht en een optimale luchtvochtigheid, kan dit niet genoeg zijn om de orchidee lang te laten bloeien. Daarom kun je een paar natuurlijke, goedkope en handige ingrediënten gebruiken voor een gezonde en vruchtbare plant.

Melk

Een van de meest waardevolle ingrediënten in de keuken voor orchideeën en andere planten is melk. Maak een mengsel van één deel melk op drie delen water en besproei de orchidee als hij in bloei staat. Herhaal dit na 15 dagen om de plant te bevruchten en te voorzien van de voedingsstoffen die hij nodig heeft.

Zie ook: Ideale plek in huis voor orchideeën. Gids voor mooie bloemen, hoe vaak je ze water moet geven in maart en april

Zuiveringszout

Een theelepel zuiveringszout, opgelost in een halve liter water, werkt als een natuurlijke meststof voor orchideeën en meer. Daarnaast heeft dit ingrediënt ook een antibacteriële werking en beschermt het de wortels van de plant tegen schimmels en andere ziekten.

Kaneel

Dit ingrediënt is ook antibacterieel en schimmelwerend en kan direct op de pot worden aangebracht voordat de plant water krijgt. Orchideeën bloeien als ze gezonde wortels hebben en het aanbrengen van kaneel zorgt hiervoor.

Koffiedik

Dit is rijk aan mineralen en kan wonderen doen voor planten in potten. De orchidee heeft luchtwortels en er zit maar heel weinig aarde in de pot, dus de pot moet vruchtbaar zijn. Met koffiedik zorg je ervoor dat de bloem genoeg mineralen binnenkrijgt.

Zie ook: De truc om orchideeën het hele jaar door te laten bloeien. Welke oplossing je moet bereiden, je hebt deze triviale ingrediënten nodig

Bier

Deze drank is ook rijk aan voedingsstoffen en kan gebruikt worden om planten water te geven. Laat het bier zijn zuur verliezen en meng een deel bier met een deel water om de bloemen te besproeien.

Eierschalen

Als je eieren gebruikt, gooi de schalen dan niet weg, maar was ze en laat ze goed drogen, pureer ze dan, met behulp van een blender. Voeg een theelepel gehakte eierschalen toe aan de wortel van de plant voordat je water geeft. De mineralen en calcium in de eierschalen zijn erg goed voor de bloemen.

Bananenschillen

Laat deze drogen, hak ze fijn en gebruik ze op dezelfde manier als eierschillen. Ze kunnen ook samen worden gebruikt voor een voedingsstoffenboost, die vooral tijdens de bloeiperiode kan worden toegepast.