Bruikbare tips

10 nuttige manieren om bananenschillen te gebruiken

8views

Bananenschillen zijn vol antioxidanten en hebben schimmelwerende, antibacteriële en enzymatische eigenschappen, die veel toepassingen hebben in schoonheid en gezondheid. Daarnaast bevatten ze grote hoeveelheden vitamine B6, B12, magnesium en kalium. Gezond voor jou heeft 10 manieren om bananenschillen te gebruiken voor gezondheid en schoonheid.

1. Maakt tanden witter

Naar parelmoer witte tandengooi dan zeker de bananenschillen niet weg. Deze schillen bevatten citroenzuur, dat je kan helpen om gele vlekken op je tanden te verwijderen. Daarnaast bevatten de schillen salicylzuurdat het tandglazuur niet aantast en toch de gezondheid van je tanden bevordert.

Houd een stukje verse binnenkant vast bananenschil een paar minuten op je tanden. Als je klaar bent, poets je je tanden met tandpasta om de resten te verwijderen. Doe dit een paar weken lang een keer per dag.

2. Lost wratten op

Bananenschillen bevatten krachtige antioxidanten en verschillende enzymen die veilig van wratten afkomen. Ze kunnen zelfs het virus bestrijden dat de wrat heeft veroorzaakt. Bananenschillen kunnen je ook verlossen van kippenogen.

Knip een stuk bananenschil dat groter is dan de grootte van je wrat. Leg de binnenkant van de schil op de aangetaste plek. Maak het vast met plakband en laat het een nacht zitten. De volgende ochtend verwijder je de schil. Herhaal dit enkele weken lang dagelijks totdat de schil verdwenen is. de wrat weg is.

3. Behandelt acne

Bananenschillen zijn heerlijk voor de behandeling van puistjes en acne. De peeling werkt als een natuurlijk exfoliërend middel dat giftige stoffen uit de huidporiën verwijdert. Hun antioxiderende kracht helpt bij het bestrijden van de bacteriën die acne veroorzaken. Daarnaast verzachten de ontstekingsremmende eigenschappen van bananenschillen huidontstekingen.

Was je huid met koud water en dep je daarna droog met een schone handdoek. Masseer het aangetaste deel van de huid ongeveer vijf minuten met de binnenkant van de bananenschil. Wacht dan 20 minuten tot de voedingsstoffen uit de banaan in de huid zijn opgenomen en spoel af met koud water. Herhaal dit 2-3 keer per dag. Als je de effecten wilt vermenigvuldigen, besprenkel dan de binnenkant van de bananenschillen met kurkuma.

4. Behandelt vlekken

Bananenschillen zijn ook goed voor behandeling van verschillende huidoneffenheden. De huid profiteert van vitamine A, B, C en E, die de banaan bevat. Bovendien zijn de schillen rijk aan antioxidanten die donkere vlekken helpen verminderen.

Masseer de aangetaste huid zachtjes met de bananenschil gedurende 5-10 minuten. Laat vervolgens minstens 20 minuten zitten. Herhaal dit 2-3 keer per dag tot de vlekken verdwijnen.

5. Verlicht muggenbeten

Muggenbeten en andere insecten veroorzaken een onaangename jeuk waar je moeilijk vanaf komt. Bananenschillen werken goed tegen de beten en helpen de giftige vloeistof uit de wond af te voeren. Polysacchariden sijpelen in de schil van de banaan en helpen om zwellingen en ontstekingen te stoppen binnen enkele minuten.

Masseer het getroffen gebied ongeveer 5 minuten met de binnenkant van een bananenschil. Wacht 15 minuten en spoel het getroffen gebied dan af met koud water. Herhaal indien nodig.

6. Verwijdert huidwoekeringen

Bananenschillen kunnen er ook voor zorgen dat je van lelijke huidgroei afkomen. Ze bevatten enzymen die helpen ze op te lossen.

Snijd een stuk bananenschil en bedek het aangetaste gebied ermee. Plak het vast en laat het een nacht liggen. De volgende ochtend verwijder je het en spoel je de huid af. Doe dit elke dag tot je huid begint te genezen.

7. Helpt splinters verwijderen

Bananenschillen zijn zeer effectief in het verwijderen van schilfers. Enzymen in de schors verzachten de huid en bevorderen het gemakkelijk verwijderen van schilfers. Bovendien helpen ze verwondingen te genezen.

Snijd een klein stukje van een verse bananenschil. Leg het op de splinter met de binnenkant van de schil. Plak het af met plakband en laat het een nacht zitten. Verwijder de splinter de volgende ochtend met een pincet.

8. Rimpels en fijne lijntjes verminderen

Bananenschillen kunnen fijne lijntjes en rimpels verminderen. De peelings helpen ook om de huidtint te egaliseren. Dit komt doordat ze luteïnewat een antioxidant is die veroudering vertraagt.

Wrijf de bananenschil over je gezicht en laat het 20-30 minuten zitten. Spoel daarna af met koud water. Herhaal de procedure een keer per dag.

9. Geneest psoriasis

Psoriasis is een chronische huidziekte die intense jeuk en droge plekken veroorzaakt op verschillende delen van het lichaam. De bananenschil zit boordevol antioxidanten, waaronder luteïne, die de huid kan helpen beschermen tegen schade door de zon. De vetzuren in de schil helpen de huid gehydrateerd te houdenwat een jeukende en droge huid verlicht.

Masseer de aangetaste huid met de binnenkant van de bananenschillen. Laat 30 minuten intrekken en spoel daarna af met koud water. Herhaal dit twee keer per dag. Een alternatief is om de binnenkant van een bananenschil in olijfolie te weken en op dezelfde manier in te wrijven.

10. Verlicht gezwollen ogen

Verse bananenschillen kunnen gebruikt worden op vermoeide en gezwollen ogen verlichten. Bananenschillen zitten vol met Kaliumwat helpt tegen wallen onder de ogen. Het reguleert ook donkere kringen onder de ogen.

Gebruik een lepel om de witte vezels van de binnenkant van de bananenschil te schrapen. Meng een eetlepel vezels met pure aloë vera gel en veeg de ingrediënten tot een gladde pasta. Breng dit aan rond de ogen. Laat 15 minuten zitten en spoel af met koud water. Herhaal indien nodig.

Auteur.

Bananenschillen hebben verschillende gezondheids- en schoonheidsvoordelen. Bananenschillen genezen acne, psoriasis, verminderen rimpels en verwijderen wratten. Bananenschillen kunnen