Bruikbare tips

10 geweldige manieren om kastanjes te gebruiken

6views

1. Tandenborstel

Poeder gemaakt van kastanjes kan niet alleen je tandvlees verbeteren, maar ook je tanden witter maken en maakt ze egaal van kleur. Ontdoe de kastanje van de bruine schil, droog de witte pit en maal deze tot meel. Kastanjemeel is een uitstekend natuurlijk middel voor mondhygiëne.

2.

Giet een eetlepel kastanjepoeder over 0,5 liter water en laat het een nacht trekken. Breng het de volgende dag aan de kook en giet het in je bad. Dit kastanje-ingrediënt verbetert de bloedsomloop, maakt de huidskleur gelijker en Verjongt.

3. Kastanje waszeep

Paardenkastanje wasmiddel is ideaal voor handwas. Het werkt net als zeepnoten, maar bevat meer saponinen. De saponinen veroorzaken schuimvorming in waterige oplossingen. Ze hebben oppervlakteactieve en reinigende eigenschappen. Ze lijken chemisch op wasmiddelen. Ze lossen op in water en trekken vetten en vet aan uit gewassen materialen. Naast dat het je was mooi wast, heeft het ook een zwakke maar aangename geur terwijl het je handen verzorgt.

Kastanjezeep maken is heel eenvoudig. Pluk zoveel kastanjes als je in je wasmiddel wilt hebben. Was ze in een bak met warm water en zeep. Haal ze dan uit het water en leg ze op een handdoek. Neem 4-6 kastanjes en sla ze met een hamer in zo klein mogelijke stukjes. Doe ze in een pint glas. Vul de pot tot de rand met heet water. Laat 8-24 uur staan. De vloeistof zal melkachtig wit worden en er zal een schuimlaagje op het wateroppervlak verschijnen. Giet de vloeistof in de pot waarin je de zeep wilt bewaren. Je kunt er ongeveer een week mee doen. Gebruik slechts 50 gram zeep per lading wasgoed.

4. Haarshampoo

Het zal je verbazen, maar na slechts een maand je haar wassen met kastanjepoeder, zul je de talgklieren normaliseren van de hoofdhuid, stopt haaruitval en versnelt de haargroei. Kastanjeshampoo kan nat of droog worden gebruikt.

Recept voor kastanjeshampoo:

Je hebt 20 kastanjes nodig, 350 ml water, een lege fles, 1 kleine zoete appel met pitten, 3 eetlepels lijnzaad.

Snijd de kastanjes in kleine stukjes en doe ze in de pot. Voeg de appel en het water toe. Breng aan de kook, dek af en kook nog 25 minuten op middelhoog vuur. Neem een oude doek en zeef de vloeistof in een andere pan. Voeg nu de lijnzaadjes toe. De lijnzaadjes zullen helpen om de shampoo in te dikken. Roer tot de klontjes verdwijnen. Zeef het dan in een shampoofles.

5. Gezichtsmasker van kastanje

Meng 2 eetlepels kastanjepoeder met een kleine hoeveelheid water tot een dunne slurry. Je kunt het gezichtsmasker op je huid aanbrengen. Laat het 10 minuten zitten en was het daarna grondig af met warm water. Kastanjemasker verstrakt en zuivert de huid en werkt als een tonicum voor de huid.

6. Tegen bladluizen

Kastanjepoeder is ook een geweldige hulp in de strijd tegen plantenparasieten zoals bladluizen. Bak het kastanjepoeder in een pan en voeg een gelijke hoeveelheid water toe. Laat het ongeveer 20 minuten koken. Eenmaal afgekoeld, giet je het in een spuitfles en gebruiken op bladluizen.

7. Massage

Rolklaver is de meest waardevolle grondstof voor de productie van massagemengsels. Ze zijn vooral nuttig voor mensen die lijden aan spataderen, ischias en artritis.. Je kunt kastanjepoeder toevoegen aan je favoriete massageolie of -crème.

8. Tegen motten

Als je huishouden wordt geplaagd door motten, probeer dan deze trefzekere truc. Leg een paar kastanjes in je keukenkastjes en lades en motten zullen ze gegarandeerd vermijden.

9. Eetbare kastanjes

Sommige soorten kastanjes zijn geschikt om te eten. Ze kunnen gefrituurd of gebakken worden. Veel mensen malen ze en gebruiken ze in gebak of als koffiesurrogaat.

10. Medicinale werking van paardenkastanje

Actieve stoffen uit paardenkastanje verhogen de weerstand van de haarcellen en verbeteren de veneuze tonus. Tegelijkertijd hebben ze ontstekingsremmende en versnellen de opname van zwelling. Meidoorn is zeer doeltreffend bij chronische veneuze insufficiëntie en bij de behandeling van kwetsbare haarzakjes. Nieuwe studies hebben duidelijk de werkzaamheid als veneuze tonic aangetoond. Aesculine in de bast van de spar vermindert de doorlaatbaarheid van de haarcellen en verhoogt hun weerstand. Deze effecten worden benut om spataderen te behandelen.

Het is ook zeer effectief voor aambeien. Klinische onderzoeken tonen effectiviteit aan voor zogenaamde “zware benen”, nachtelijke krampen in de benen. Ook vermindert jeuk bij verschillende vormen van eczeem. Het versnelt de genezing van blauwe plekken en kneuzingen. Het is effectief bij pijnlijke gewrichten en artritis. Het verbetert de bloedstroom in de bloedvaten, wat de bloedstolling opschort en trombusvorming tegengaat. Het vergemakkelijkt de urineafscheiding bij een vergrote prostaat.

Auteur.

Paardekastanje – hoe gebruik je het? Paardekastanjepoeder is geschikt om in te baden, om tanden witter te maken. Voor het wassen van haar. Kastanjepoeder stopt haaruitval. Gebruik van kastanjes